perjantai 23. toukokuuta 2014

Leveä hymy

No niin, suunnitteluseminaari on pulkassa. Sain ihan hyvää palautetta ja rakentavia kommentteja mun laajasta tutkimussuunnitelmasta. Ohjaaja kehotti, että jätän teoriakirjallisuuden nyt vähäksi aikaa rauhaa ja siirryn tutkimaan analyysikirjallisuutta, ja keskityn aineistonkeruuseen. Jes, tästä on hyvä jatkaa! :) 

Mun kaverikin lähti aamulla täältä, hänellä oli siis eilen psykan pääsykoe. Siihen oli ilmoittautunut yli tuhat hakijaa. Huh huh! 
Nyt pitää kuukausi jännitellä, tuleeko meistä syksyllä kämppiksiä.

Kävin myös tänään tekemässä sen kriittisen perhetutkimuksen tentin. Vastasin kysymyksiin adoption periaatteista sekä Birth to Three Matters Frameworkin pääpiirteistä. 

Illalla menen kaverin kanssa leffaan katsomaan uuden X-Menin ja terdelle :) 

2 kommenttia:

  1. Heippa! sun blogis on harvinainen, monia opo blogeja en oo löytänyt. Tiedätkö muita? Itse haaveilen myös opo opinnoista. Olen 19 vuotias, ja opiskelen ammatillisessa koulutuksessa lastenohjaajaksi. Kuitenkin teen avoimessa yliopistossa opintoja, jotta voisin hakea avoimen väylän kautta Jyväskylän tutkinto.opiskelijaksi kasvatustieteisiin, ja sieltä sitten edetä kohti opo opintoja :) Tiiätkö ketään jotka olis käyttänyt avoimen väylää ja päässyt sisään? Pääsykokeissakin oon käynyt viime vuonna, mutta meni penkin alle, pääsykokeet tuottaa niin suurta ahdistusta, ettei liemisestani tule mitään,joten olen valinnut "oman reittini". Koulussa en koskaan ollut mikään kovin hyvä, viime keväänä kirjoitin C:n paperit lukiosta. Millaisia opiskelijoita on kasvatustieteissä? Onko kaikki jotain 24/7 pänttääviä, tosi fiksuja E/L- paperit kirjottaneita? Ja onko heti lukiosta pässeitä, vai onko jotain vanhempiakin? Mikä oli sun syy hakea opinto-ohjaajan maisterikoulutukseen? Joensuun opinto-ohjaajan opintoja oon miettinyt kanssa, mutta siihen ei voi hakea aovimen kautta mitenkään, eikä pääsykoe onnistu minulta. Kerro kaikki mahdollinen kasvatustieteiden opiskelusta/opo asioista, ja jos viittit niin anna neuvoja mulle tään prosessiin :D Tulipa pitkä... Mutta kiitos jos viittit vastailla, seurailen sun blogias suurella mielenkiinnolla!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että oot löytänyt tänne ja kiitän kommentista!
    En ole löytänyt opo-opiskelijoiden/pääsykokeilaiden blogeja, mutta muutamia ammattia harjoittavien opojen blogeja olen löytänyt - niitä löytää ihan blogilistauksista.

    Sun suunnitelmat kuulostaa hyviltä. Tiedän ihmisiä, jotka ovat päässeet yliopistoon avoimen väylän kautta - tosin en opo-opinnoista tiedä, mutta Lapissa kasvatustieteisiin kuitenkin. Mullakin on C:n paperit, joten piti vähän kikkailla tuo reitti :) Kasvatustieteissä on opiskelijoita laidasta laitaan. Tunnen kasvatustieteen opiskelijoita, joilla on A:n paperit, mutta he ovat selviytyneet yliopisto-opinnoista kiitettävästi. Lukio on vaikea ja ajoittuu ihmisen elämässä haastavaan aikaan, siellä kun pitäisi osata vähän sitä sun tätä ja samalla selviytyä täysi-ikäiseksi tulemisesta. Yliopistossa voi rauhassa keskittyä siihen, mikä todella itseä kiinnostaa.

    Opo-opiskelijoissa aloitti viime vuonna suoraan lukiosta tulleita n. 8/30. Ikäjakauma on aika laaja, kun kerran maisteriohjelmakin on. Mä hain siihen juuri siksi, että kiinnostuin aluksi mediakasvatuksesta Lapin yliopistossa. Tää mun reitti oli helpompi, kuin jos oisin hakenu lukiosta suoraan opo-opintoihin. Yleistä kasvatustiedettä pääsee siis lukemaan paljon helpommin kuin opo-opintoja. Yleinen kasvatustiede on toki välillä vähän kuivaa/teoriapainotteista, mutta se vaatii vain itsekuria - kuten yliopisto-opinnot ylipäätään. Näen oman reittini siitä hyvänä, että musta tulee ohjauksen lisäksi mediakasvatuksen asiantuntija.

    Jos siis vielä haet avoimen väylän lisäksi yleisessä haussa, kannattaa hakea kandivaiheeseen opolinjan lisäksi myös yleisen kasvatustieteen puolelle.

    Hyvää kesän alkua ja kysele ihmeessä lisää! :)

    VastaaPoista