tiistai 25. helmikuuta 2014

Talvipäivät meni & hylsy tuli!

Suomen opettajaopiskelijoiden Talvipäivät olivat siis tänä vuonna sattumalta Joensuussa, joten osallistuin mukaan vilinään. Koko viikonloppuhan siinä sitten vierähti, kun osallistuimme kaverien kanssa mäenlaskuun, bailaukseen, päivätansseille ja pronssiottelun kisakatsomoon. Hauskaa oli, vaikka sunnuntai menikin palautuessa!























Edellisellä viikolla oli erikoispedagogiikan tentti, josta sain yllättäen hylätyn. Enkä ollut ainoa - moni yllättyi tentin tiukasta arvostelusta. 
Nyt sitten vain lukemaan uudelleen nuorten psyykkisistä ongelmista.

Olen lähdössä tänään porukoille etelään ja huomenna vielä kauemmas etelään, kun lähden Madridiin! Vien vähän kaverilleni ruisleipää ja salmiakkia, sillä hän on ollut Espanjassa jo puolivuotta vaihdossa. :P Paras ottaa tenttikirja ja -muistiinpanot mukaan lentokoneeseen.

Gradukin etenee tasaisella tahdilla, vaikka pientä näkökulman valinnan ongelmaa on ollut. Koska tutkimukseni käsittelee opoja ja mediaa, minun pitää tutustua internetin historiaan. Haluaisin vain jo päästä kentälle keräämään aineistoa, mutta ensin pitäisi tietysti rajata tutkimuskysymys kunnolla.


Kun opiskelukaveri kertoo gradunsa olevan melkein valmis 
Kuva täältä :D


Muita tällä hetkellä työllistäviä kursseja ovat Koulutus, työelämä ja ohjaus II, jonka n. 30-sivuisen raportin saimme onneksi maanantaina meidän ryhmämme kanssa valmiiksi. Kerroimme aika laajasti sotilasalasta, sekä valmistimme ensi viikko varten lyhyen esityksen muille.
Pään vaivaa itselleni tuottaa lähinnä Työ- ja ammattiurien muotoutuminen. Meidän pienryhmämme aiheena on kontekstuaalis-konstruktivistinen-suuntaus. Tästäkin on tarkoitus tehdä sekä raportti että lyhyt esitys (learning café-tyyppinen).

Ammateista pääsenkin sitten kertomaan, että meillä on parin viikon päästä sitsit ammatti-teemalla. Osallistujien pitää pukeutua ammattien mukaisesti. Ja minä pääsen toastaamaan eli johtamaan akateemista pöytäjuhlaa ekaa kertaa! :) Ihan kivaa, koska tänä vuonna ei ole ollut vielä yhtään sitsesä, ja viime syksynäkin osallistuin vain yksille.

Nyt vähän vielä pakertamaan gradun parissa, pakkaamaan ja sitten luennon ja amanuenssin kautta kotiin!




Kuva täältä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti