torstai 30. toukokuuta 2013

Onnellisesti ohi on!

Wuhuu, kotiuduin juuri Jyväskylän reissulta hyvillä mielin! :) Aurinkoinen päivä sujui paremmin kuin odotin.

Ilahduin myös siitä, että blogi sai mahdollisesti muista tämän kevään opokokelaista lukijoita! Rohkeasti vain kommentoimaan!

No miten se päivä sitten meni tarkalleen ottaen? Eli ensin kävin kampuksella syömässä, mutta eihän siinä jännityskippurassa oikein ruoka maistunut. 12:35 oli ryhmähaastattelu, jota ennen mahassa kyllä myllersi ja päässä poukkoili vaikka mitä pelonsekaisia ajatuksia. Onneksi keskustelutilanne oli loppujen lopuksi rento. Meidän piti viiden hengen ryhmässä keskustella, mitkä asiat vaikuttavat yhdeksäsluokkalaisen koulutusvalintoihin. Tilannetta arvioi kolme henkilöä. Meidän porukassamme jokainen oli äänessä, ja haastattelu meni mielestäni todella nopeasti ohi - olisin voinut vielä jatkaakin aiheesta. Itse mainitsin muun muassa median ja nivelvaiheen tuen.

Kuulin muilta ryhmiltä, että heillä oli puhuttu esim. millainen olisi itse opona tai maahanmuutosta.

Ryhmähaastattelun jälkeen minun piti odotella tunti, että pääsin osallistumaan yksilöhaastatteluun. Jännitys kuitenkin lakkasi onneksi jo siellä ryhmähaastattelun aikana, joten menin hyvillä mielin kahden henkilön haasteteltavaksi. Yksilöhaastattelu tuntui menevän myös nappiin, sekä minulla että haastattelijoilla oli hauskaa. Minulta kysyttiin muun muassa, mitä ohjaus mielestä on. Vastasin jotain eettisestä, tavoitteellisesta toiminnasta, jossa huomioidaan toimintaympäristö ja pohditaan omia arvoja. Omia vastauksia piti myös peilata McLeodin pääsykoeteokseen, mikä hieman yllätti, mutta sain jotain järkevää kai niihin sanottua. Haastattelun lopuksi sain kysellä haastattelijoilta kysymyksiä, mikä oli mielestäni todella hauskaa ja antoisaa! Kysyin mm. mitä mieltä he ovat siitä, että opot käyttävät sosiaalista mediaa.

Tapasin kokeessa tuttuja viime kerralta, ja oli mukavaa vaihtaa jälleen ajatuksia. Päätä vähän särki kokeen jälkeen, kun jännitys laukesi, mutta onneksi sain avuksi ibumaxia, kiitos toinen hakija Marjo! Kotimatka Jyväskylästä Tikkurilaan sujui mukavasti torkkuen ja toisen samaan suuntaan menevän hakijan kanssa rupatellen.

Toivottavasti muillekin jäi hyvä mieli pääsykokeen 2. vaiheesta! En millään malttaisi odottaa sinne juhannusviikolle tuloksia...

Minä matkalla Tylypahkaan Lontoon 
King´s Crossin asemalla 2008.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti