maanantai 24. kesäkuuta 2013

Elämäni paras Juhannus

Maanantai saapui ja aivan ihana Juhannus on ohi. Söin grilliherkkuja, kuten sinihomejuustolla täytettyjä herkkusieniä, kävin uimassa, pelasin lautapelejä ja nautin kesäauringosta. Mikä parasta, ympärillä oli paljon kivoja ihmisiä. Vietin siis keskikesän juhlaa kahdella eri rakennuksella, äidin kotipaikalla ja ikäisteni kaverien kanssa yhden yön tädin kotona. En ole pariin vuoteen viettänyt Juhannusta maaseudulla tai järven rannalla, joten nautin täysin siemauksin.

Nämä makkarat on kuvattu vaelluksella Lapissa viime syksynä.

Päädyin valitsemaan opiskelupaikakseni Joensuun ja Itä-Suomen yliopiston. Mielestäni ohjausopinnot sopivat siellä niille, jotka voivat opiskella päätoimisesti. Jyväskylässä oli varmasti ollut mukavaa myös ja paljon opiskelijatoimintaa, mutta opetus oli keskitetty intensiivisiin viikon jaksoihin. Minulle sopii "jokapäiväisempi" opetus.

Minä Lapin yliopiston kirjastossa (c) Hannu Riihelä
Laitoin heti torstaina asuntohakemuksen menemään Joensuun Elliin, opiskelija-asuntosäätiöön. Tuskin maltan odottaa muuttoa ja opintojen alkua. Pitäisi yrittää ottaa rennosti, kunhan pääsen töistä lomalle. 

Joensuun asuntotilanne on tosin huono. Kuulin, että hätätapauksessa ilman asuntoa jääneet opiskelijat on majoitettu hotelliin ja heille on maksettu kuukausittain ruokarahaa. Ei kovin paha vaihtoehto sekään.

Tutkin jatkuvasti yliopistosta saapunutta hyväksymispakettia :D Odotan erityisesti orientaatioleiriä, joka järjestetään syksyllä uusille opo-opiskelijoille. Omituista olla taas fuksi, vaikka aloitan neljännen vuoden yliopistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti